Julkisilla paikoilla liikuttaessa hyvin monesta paikkaa löytyy defibrillaattori. Laitteella hoidetaan sydämen käyntihäiriötä tarkoituksena palauttaa sydämen tahti. Käyttö onnistuu keneltä vain ohjetta noudattamalla. Olisi hyvä, jos laite löytyisi myös jokaisen työpaikalta, koska defibrillaattorin käyttö saattaa pelastaa ihmisen hengen elvytys tilanteessa.

Siviilien käyttöön sopiva

Defibrillaattoria käyttävät työtehtävissään hoitoalan ammattilaiset, mutta se sopii myös hyvin siviili käyttöön helpon käytettävyyden ansiosta. Rekisteröityjen laitteiden sijainnin voi tarkistaa myös kartalta, kun liikut julkisilla paikoilla. Jos haluat löytää sopivat defibrillaattorit, niin kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen. He osaavat neuvoa laitteen sijoittelussa ja huollossa.

Nykyään maallikon ensiapukoulutuksissa koulutetaan myös defibrillaattorin käyttöä, ja se saattaa pelastaa ihmisen hengen. Lisätietoa aiheesta löytyy viranomaisten järjestämiltä kursseilta ja uutislähteistä. Helpon käyttönsä ja hyvien tulosten ansiosta laite kannattaa hankkia työpaikalle tukemaan elvytystilanteita ja pelastamaan ihmisen hengen. Laite on hyödyllinen lisäväline elvytyksen tueksi.

Elvytys työpaikalla

Jos laitetta ei vielä löydy työpaikalta, on asiasta hyvä keskustella esihenkilöiden kanssa ja tehdä aloite defibrillaattorin hankkimiseksi. Laitteen valinnassa ammattilaiset ja laitevalmistajat sekä jälleenmyyjät osaavat auttaa. Sen käyttö sopii kenelle vain, koska laite kertoo mitä pitää tehdä, missä vaiheessa. Defibrillaattori on turvallinen ja sillä ei ole mahdollista aiheuttaa lisävahinkoa potilaalle. Laite toimii vain jos potilas oikeasti tarvitsee sitä, kun alusta asti on noudatettu ohjeita oikein. Lisätietoa defibrillaattorista saat tarvittaessa esimerkiksi ensiapukursseilta.